ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОСЕТИО ПРВУ НОВОСАДСКУ БЕБУ У НОВОЈ ГОДИНИ

Прва беба која се родила у новосадском породилишту је девојчица Николина Шкорић. На свет је дошла у 2:15 часова природним путем, тешка је 2860 грама, дугачка 49 сантиметара и добила је две десетке.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, помоћник директора КЦВ за здравствену делатност проф. др Едита Стокић и управник Клинике за гинекологију и акушерство КЦВ проф. др Тихомир Вејновић, посетили су рођене бебе у 2019. години чија мајка има пребивалиште на територији Града Новог Сада, и том приликом у новосадском породилишту Бетанији, мајци првe бебе, Наташи Шкорић упутили срдачне честитке. Град је обезбедио новогодишњи поклон, од 200 000 динара за прву бебу, а за сву осталу децу, са територије Новог Сада, рођену 1. јануара по 50 000 динара.

У протеклој години на Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ су рођене 6544 бебе, међу којима је 182 близанца и 16 тројки, а Нови Сад је један од ретких градова у региону који има позитиван природни прираштај.

The post ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОСЕТИО ПРВУ НОВОСАДСКУ БЕБУ У НОВОЈ ГОДИНИ appeared first on Klinički centar Vojvodine.

Source: Klinički centar Vojvodine