Суботичка Општа болница свечано обележила Дан болнице

Запослени у Општој болници обележили су 177. рођендан ове здравствене установе.Присутне је поздравио директор, др Слободан Пушкар, који се захвалио свим запосленима на досадашњој  сарадњи и осврнуо на урађено у протеклих годину и по дана, са циљем  да се  грађанима пружи што квалитетнија здравствена заштита.

Химном Републике Србије, у изведби хора Музичке школе,  започела је свечаност прославе 177 година постојања и рада Опште болнице.

Директор Опште болнице др Слободан Пушкар,  поздравио је све присутне, и захваливши се целом колективу, осврнуо се на улагања у опрему  у износу од скоро 100 милиона динара,  залагањем Покрајинске и Републичке владе, а најавио реализацију пројекта реконструкције  болнице која треба да почне крајем године.

Суботичка болница је основана 1. октобра 1841. године као једна од најстаријих државних здравствених установа  секундарне здравствене заштите у Војводини. Данас има 1.156 запослених, од тога 197 лекара, специјалиста, субспецијалиста, магистара и доктора наука, 19 факултетских образовних радника других струка, 728 медицинских сестара и техничара и око 216 радника у немедицинском сектору.

Суботичка болница је једна од успешнијих здравствених установа у нашој земљи, што доказује велики број међународних признатих пројеката, који самим тим подижу квалитет здравствених услуга.

Прошле године у овој установи на стационарном лечењу и у дневној болници је лечено око 33.000 пацијената, а у специјалистичким амбулантама око 650.000 пацијената, пружено је око 3.483.000 амбулатних услуга.Обављен је велики број операција  око 14.183,  а увођењем нове процедуре  отварањем сале за катетеризацију срца-Ангио сале урађене су нове дијагностичке процедуре које су се раније радиле у  другим центрима. У протеклих годину дана урађено је 387 интервенција, од тога  105 интервенција акутног инфаркта миокарда, уграђено је 179 стентова, 34 стеми инфаркта,16  периферних ангиографија, 17 графтографија, што показује да  тим лекара, медицинских сестара и техничара може да одговори најкоплекснијим процедурама и компликацијама.

По броју пружених услуга пацијентима из Севернобачког Округа и шире, Општа болница Суботица је на самом врху здравствених установа у Србији.

 

 

 

 

 

The post Суботичка Општа болница свечано обележила Дан болнице appeared first on .

Izvor: Opšta bolnica Subotica, http://www.bolnicasubotica.com/,