У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ СУБОТИЦА СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО ГОДИНУ ДАНА РАДА САЛЕ ЗА КАТЕТЕРИЗАЦИЈУ СРЦА

У новоотвореној сали за катетеризацију срца, опремљеној захваљујући  помоћи Покрајинске владе,  15.септембра  2017. године   првом пацијенту  је успешно уграђен први стент.

У протеклих годину дана  укупно је урађено 387 интервенција. Од тада до данас тим лекара и медицинских техничара урадио је 105 интервенција акутног инфаркта миокарда, урађена су 34 стеми инфаркта, уграђено 179 стентова, урађено 17 графтографија, 16 периферних ангиографија, једна перикардиоцентеза… Најмлађи пацијент имао је 33 а најстарији 87 година.

Након пробног рада, од 30. јануара 2018.године, тим ангио-сале дневно има четири до пет процедура, и до сада су имали преко 50 акутних  инфаркта миокарда-истакао је  директор  суботичке болнице др сци мед. Слободан Пушкар.Комплетан тим лекара и медицинских техничара  заслужује све похвале, створен је сјајан тим  који је способан да одговори свим изазовима и да се носи са најкомплекснијим процедурама и компликацијама, истакао је директор болнице др Пушкар.

Шеф одсека интерветне кардиологије, др Саша Џелебџић, истакао је да је рад ангио-сале  у првих годину дана успешан, али да предстоји још доста рада и  усавршавања  као и увођење нових технологија и процедура.

Обележавање годишњице је прошло свечано и радно, рађене су две интервенције у ангио сали – процедуре перкутаног збрињавања главног стабла леве коронарне артерије. Интервенције су изведене уз подршку проктора за IVUS проф. др сц Владана Вукчевића  из Клиничког центра Србије и  мр.сц мед Драгана Дебељачког из Института за кардиваскуларне болести Војводине.  Операције су преношене уживо у конференцијској сали болнице, те су млади лекари и техничари могли да виде како се решава један компликован кардиолошки захват.

 

 

 

 

 

The post У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ СУБОТИЦА СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО ГОДИНУ ДАНА РАДА САЛЕ ЗА КАТЕТЕРИЗАЦИЈУ СРЦА appeared first on .

Izvor: Opšta bolnica Subotica, http://www.bolnicasubotica.com/,