У суботичкој болници “ Дани отворених врата“ Центра за жртве сексуалног насиља

У циљу промовисања услуге коју нуди, Центар за жртве сексуалног насиља при Општој болници Суботица, организоваће у наредна два месеца „Дане отворених врата“ и то сваког првог и последњег четвртка у месецу. Прва, од укупно четири посете, одржаће се  2. августа, од 9 до 12 часова у дворишту болнице у згради Центра за хуману репродукцију.

Центар за жртве сексуалног насиља подржава друштво без дискриминације и родно заснованог насиља, те ради на умањивању трауме изазване сексуалним насиљем кроз оснаживање жена жртава и пружању непосредне подршке у превазилажењу последица трауматизовања. Kориснице услуга Центра  за жртве сексуалног насиља  су девојке и жене са навршених 15 и више година, без обзира на националну припадност,сексуалну орјентацију,инвалидитет,порекло,брачно стање и друго лично својство.

У Центру, жртве сексуалног насиља могу бесплатно да добију сву потребну помоћ и подршку, у виду медицинске помоћи, правног саветовања, саветодавно-терапијских и социјално-едукативних услуга.

Први „Дан отворених врата“ организоваће се  2. августа, у периоду од 9 до 12 часова, у дворишту болнице  у згради Центра за хуману репродукцију, док ће последњег четвртка у месецу, 30. августа, „Отворена врата“ бити организована у послеподневним часовима, од 15 до 18 часова, на истом месту. Такође у два термина, „Дани отворених врата“ биће организовани и у септембру, тачније 6. септембра од  9 до 12 часова и 27. септембра од 15 до 18 часова.

Центар за жртве сексуалног насиља, при Општој болници Суботица, основан је у другој половини 2017. године у оквиру пројекта „Заустави – заштити – помози, Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у АП Војводини“, који од 2016. до 2018. године спроводи Покрајински секретаријат за здравство у Новом Саду, у партнерству са Центром за подршку женама из Kикинде. Подржан је средствима Повереничког фонда Уједињених нација за подршку акцијама елиминисања насиља према женама.

The post У суботичкој болници “ Дани отворених врата“ Центра за жртве сексуалног насиља appeared first on .

Izvor: Opšta bolnica Subotica, http://www.bolnicasubotica.com/,