Invisalign folije za ispravljanje zuba

Invisalign folije za ispravljanje zuba su najnoviji metod za ispravljanje nepravilnog položaja zuba.

Nema čoveka na svetu koji ne želi da ima lep i blistav osmeh, a to znači da su njegovi zubi ne samo zdravi, već i pravilno raspoređeni.

Lepi i zdravi zubi su mnogo više od ukrasa na licu. Zapravo, oni su pravo merilo kakvo je vaše oralno zdravlje. Ujedno, nepravilan zubni niz i loše usklađen zagrižaj dovode do brojnih problema, skraćujući i životni vek samih zuba.

S obzirom da je malokluzija čest problem stomatološka ordinacija Lumident Studio vam predstavlja invisalign folije za ispravljanje zuba.

Šta su invisalign folije za ispravljanje zuba?

Invisalign folije za ispravljanje zuba predstavljaju providni sistem koji se sastoji od serije folija indvidualno napravljenih, tako da je svaka sledeća pomak u ostvarenju cilja. Za razliku od fiksne proteze, folija nema bravice, lukove i žice, već se idealna okluzija postiže pomoću tzv. plastičnih, providnih alajnera.

Invisalign folije za ispravljanje zuba

Invisalign sistem razvio je 1997. godine Align Technology. U početku nailazio je na otpor u ortodonciji iako se broj korisnika za samo 2 godine udvostručio, pa je ova američka kompanija osvojila nekoliko nagrada za inovaciju i medicinski dizajn.

Razvoj tehnologije doneo je 3D printere koji omogućavaju brzu izradu modela mikrometarske preciznosti, dok savremeni stomatološki materijali garantuju maksimalne rezultate uz izuzetnu postojnost. Kao rezultat toga invisalign folije za ispravljanje zuba postale su veoma popularan metod širom sveta, pa i kod nas.

Kako izgleda tretman invisalign folije za ispravljanje zuba?

Prvi korak kod ovog tretmana jeste pregled usta i zuba. Stomatolog, specijalista ortopedije, objasniće vam mogućnosti terapije. Zahvaljujući napretku softvera i računara moći ćete da vidite trenutno stanje i izgled nakon terapije. Takođe, možete pratiti i poboljšanja iz meseca u mesec. Stručnjaci smatraju da je realno saznanje kakve ćete lepe i prave zube imati glavna motivacija da se ljudi odluče upravo za invisalign folije.

Nakon detaljnog razgovara sa pacijentom, uzima se otisak vilice koji služi kao osnova za kompjutersko skeniranje. Zavisno od problema izrađuje se serija folija, a samim tim je određena i dužina trajanja terapije. Kod manjih nepravilnosti dovoljne su nekoliko folija koje se nose 2 do 3 meseca. Dok za ozbiljnije slučajeve potrebno je i do 12 folija.

Svaka folija se nosi oko 2 nedelje. U tom periodu ona izvrši pomeranje 0,3 mm u potrebnom smeru. Nakon postignutog cilja završni deo je faza retencije, tj. nošenja poslednje folije da bi se održali rezultati. Ova folija se nosi samo noću, dok se prethodne skidaju samo tokom jela.

Koje su prednosti invisalign folije za ispravljanje zuba?

invisalign folije za ispravljanje zuba su potpunu neprimetne, te ne narušavaju prirodni izgled. Veoma su prijatne za nošenje, jer nije potrebna velika priprema za terapiju.

Invisalign folije za ispravljanje zuba

Velika prednost jeste u jednostavnoj upotrebi i lakom održavanju. Naime, perete ih jednom dnevnom, pastom i četkicom za zube. Takođe, ne postoje ograničenja prilikom izbora hrane, kao kod pacijenata sa fiksnom protezom, niti su potrebne česte kontrole.

Lumident Studio – stomatološka ordinacija u Beogradu uspešno sprovodi terapiju pomoću invisalign folije. Naši vrhunski stručnjaci su ispunili očekivanja svih pacijenata na ovom polju ispravljanja zuba.

 

 

Чланак Invisalign folije za ispravljanje zuba се појављује прво на Lumident Studio.

Source: Lumident Studio, https://lumidentstudio.rs/