Medicover preuzeo centar za genetičku dijagnostiku iz Nemačke

Medicover je 14. Septembar 2018. je izvršio preuzimanje Centra za genetičku dijagnostiku „Dr. Klein, Dr. Rost i kolege“ u Martinsriedu, u blizini Minhena, Nemačka. Laboratorija ima snažnu poziciju u oblasti genetskog testiranja, patologije, transfuziologije, mikrobiologije i virusologije i shodno tome će poboljšati ponudu grupacije u ovim oblastima. Preuzimanje Centra će takođe stvoriti platformu za dalje širenje grupacije u južnoj Nemačkoj.

Beo-lab laboratorije žele dobrodošlicu timu iz Centra za genetičku dijagnostiku „Dr. Klein, Dr. Rost i kolege“  u Medicover porodicu.

Dr Klein više od 20 godina razvija svoju poziciju na tržištu u Nemačkoj, izgradivši jedan od najširih genetičkih portfolia u zemlji.

Ponosni smo što je jedna takva institucija postala deo naše grupe. Radićemo sada  zajedno, razvijajući dalje našu ekspertizu u genetic i time pružiti stvarnu vrednost pacijentima, medicinskim ustanovama i partnerskim kliničkim organizacijama.

 

Beo-Lab laboratorije,  od 2012 godine su deo Medicover grupe

Beo-Lab laboratorije su 2012 godine  prepoznati kao pouzdan partner od strane Synevo laboratorije i postajemo deo Medicover Grupe.

Medicover je švedska grupacija prisutna na tržištu preko 23 godine. Pored Švedske i Velike Britanije, imaju svoja predstavništva i u 10 evropskih zemalja ( neke od njih su Nemačka, Rusija, Poljska, Ukrajina Belorusijia, Srbija… ). Čineći mrežu od preko 100 laboratorija.

Sa ulaskom u  grupu, dobili smo mogućnost da na Srpskom tržiše donesemo savremenije metode uzrokovanja tradicionalnih Iaboratorijske testova. Ali i laboratorijske testove poslednje generacije iz različitih oblasti ( biohemije, hematologije, mikrobiologije, patohistologije i genetike).

Članak Medicover preuzeo centar za genetičku dijagnostiku iz Nemačke se pojavljuje prvo na Beo-Lab Laboratorije.

Izvor: Beo-Lab, http://www.beo-lab.rs,