На трансфузиологији Опште болнице представници религијских заједница заједнички давали крв

Представници четири религијске заједнице у Служби трансфузиологије  Опште болнице, заједно су дали крв. Ово није први пут да представници православне, католочке, муслиманске и јеврејске заједнице на овакав начин шаљу поруке грађанима о значају давања крви, али и значају међусобне толеранције и сарадње. Данашњим хуманим гестом представници религијских заједница желели су још једном да покажу  колики је значај ширења толеранције и сарадње за добробит свих грађана Суботице.

У овој хуманитарној акцији учествовали су старешина Храма Св. Вазнесења Господњег, протонамесник Драган Стокин, гвардијан Фрањевачког самостана, фра Зденко Грубер, председник Савеза јеврејских општина Србије, Роберт Сабадош и имам Мухаџир џамије, Абдуррахман Салаји. Четири верска лидера овим гестом дали су пример свим грађанима.

Поред тога што су послали јасну поруку о значају давања крви суботички верски лидери, овим али и другим гестовима, свакодневно се труде да укажу на значај међусобне сарадње која је у мултинационалним и мултиконфесионалним срединама попут Суботице могућа.

Сви грађани које је ова хуманитарна акција инспирисала да и сами дају крв могу то урадити сваког радног дана у јутарњим часовима у Служби за трансфузиологију Опште болнице.

Прошле године било је око 6 950 давалаца, а из болнице очекују да ће и ове године тај број премашити 6 хиљада.

The post На трансфузиологији Опште болнице представници религијских заједница заједнички давали крв appeared first on .

Izvor: Opšta bolnica Subotica, http://www.bolnicasubotica.com/,