Novogodišnja muzička azbuka

Kompanije Esensa i Farmalogist su u subotu 22. decembra 2018. godine u Kombak dvorani za decu svojih zaposlenih priredile novogodišnje porodično druženje ’’Muzička azbuka’’ na kom je pored pažljivo odabranih paketića, jedan od poklona bio i edukativni muzički program.

Deca su dobila priliku da se kroz igru, muziku i ples upoznaju sa muzičkim instrumentima, nauče šta je to filharmonija, hor, koja je uloga dirigenta i zašto je on jedini okrenut leđima na sceni, savladaju nove plesne korake, upoznaju Zvezdicu, nauče prve magične reči i poveruju da magija postoji, ako vredno radiš, veruješ i sanjaš.  

Magiju Muzičkoj azbuci podario je svojim neverovatnim trikovima mađioničar Igor Trifunović, stvorivši na sceni goluba, zeca, devojku, Deda Mraza, ali i Dečju filharmoniju i Dečji hor Kulturnog centra Beograd. Predvođeni diregentskom palicom Nevene Ivanović i profesora Ljubiše Jovanovića, deca su pevala i svirala dela najpoznatijih kompozitora, novogodišnje pesme kao i filmsku muziku. Zvuci Male noćne muzike, dinamični Kan Kan, veseli Radetski marš, šarmantni Zvončići Zvončići, u čijem su izvođenju učestvovala sva deca, dočarali su atmosferu novogodišnjeg koncerta u Beču i učinili dan svečanijim.

U daljem programu, muzičku scenu ispunili su hitri koraci najmlađih polaznika plesne škole „BeoDance“ koji su u latino ritmu, praćeni ovacijama razigrane publike, ispratili staru godinu. Našim mališanima se predstavila i čarobna, multitalentovana zvezdica Darija Vračević, koja je svojim glasovnim sposobnostima i glumom na trenutak scenu iz Beograda premestila na Brodvej imitacijom „Annie“ iz istoimenog mjuzikla.

Dok su veseli novogodišnji i božićni zvuci ispunjavali svaki kutak Kombank dvorane, pokazali smo da se magija stvara učeći i deleći, humanitarnom akcijom „Deca deci“, prikupivši veliki broj knjiga napisanih na ćirilci za decu iz Švedske.

Celokupnu priču upotpunili su veseli animatori, miris novogodišnjih medenjaka, šareni baloni i iskreni osmesi srećne dece.

Kompanije Farmaloigst i Esensa organizacijom događaja koji zadovoljava najviše standarde, od ideje, produkcije i kreativne podrške, još jednom su potvrdile da uspeh, osmeh i zadovoljstvo dolaze iz mogućnosti da svetu ponudimo najbolju i najkreativniju verziju sebe.

The post Novogodišnja muzička azbuka appeared first on Farmalogist.

Source: Farmalogist, https://www.farmalogist.rs/