Održan 12. kongres Hrvatskog kardiološkog društva

U zagrebačkom Hotelu Westin od 29. studenoga do 2. prosinca 2018. godine održan je 12.  kongres Hrvatskoga kardiološkog društva, tradicionalno okupljanje vrhunskih kardiologa koje se održava svake dvije godine. Cilj kongresa ove je godine bio prikazati stanje i dosege hrvatske kardiologije, koja je prema relevantnim pokazateljima jedna od perjanica nacionalne medicine. Premda spadamo u red malih i prema gospodarskom razvoju skromnijih europskih zemalja, praktički svaki kardiološki bolesnik može se u našoj zemlji dijagnosticirati i liječiti na

vrhunskoj razini, bez potrebe upućivanja u velike inozemne centre. Uz to, medicina, pa tako i kardiologija, u nas je dostupna svima i na to možemo biti ponosni jer je riječ o značajnom civilizacijskom dosegu koji nedostaje i u nekim puno  razvijenijim zemljama.

Glavni ravnatelj Specijalne bolnice Agram prim. dr. sc. Mladen Jukić održao je predavanje na temu Mjesto i uloga MSCT angiografije u Hitnoj službi, a Petar Medaković, dr. med. specijalist radiologije, subspecijalist neuroradiologije, sudionike Kongresa upoznao je s temom Kvantifikacija koronarne bolesti srca primjenom koronarografije kompjutoriziranom tomografijom.

Izvor: Poliklinika Sunce, http://www.poliklinika-sunce.hr/,