Počinjem od 1. januara

Brzinom svetlosti prošla je 2018. godina i dočekali smo 2019. godinu. Da li ste i vi na kraju prošle godine doneli odluku da ćete u sledećoj promeniti neku svoju naviku, da ćete početi pravilnije da se hranite, da ćete da smršate, da ćete povećati kretanje, da ćete ranije ići na spavanje, da ćete prestati da pušite, da ćete biti srećniji i zadovoljniji?

Kraj godine je period kada se analizira period koji je iza nas i kada se donose odluke i planovi za period koji je pred nama. Jako je dobro da te odluke i planovi budu deo naših lični ciljeva jer samo tako mogu biti i ostvareni.

Najbolje je svoje ciljeve zapisati i svaki dan raditi nešto što će vremenom dovesti i do njihove realizacije. Svaki cilj ostaje na nivou želje ako se ne radi na njemu predano i svakodnevno.

U tome nam može pomoći redovno pisanje takozvanog Dnevnika ili Planera navike koju želimo da promenimo. Beleženje da li smo planirano uradili, nas uvodi u put praćenja onoga što treba da sprovedemo u delo da bi ta navika postala rutina. Na primer: ako želimo pravilnije da se hranimo, potrebno je da vodimo evidenciju toga da li smo pojeli sve planirane obroke, u koje vreme smo ih pojeli, ako smo preskočili određeni obrok, zbog čega smo to uradili, da li smo pojeli planirani obrok ili nešto drugo…

U Novoj godini vam želimo ostvarenje svih ciljeva i ispunjenje svih želja. Za one ciljeve koji se tiču zdravlja, POČNITE OD OVOG TRENUTKA!

GO FOR IT!

 

The post Počinjem od 1. januara appeared first on Ordinacija Lilo.

Source: Ordinacija Lilo, http://ordinacijalilo.rs/