Saradnja Atlas i Koç Univerzitetske bolnice iz Turske

 

 

Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo da smo započeli saradnju sa Koç Univerzitetskom bolnicom iz Istambula. Saradnja Atlas opšte bolnice i Koç bolnice podrazumevaće razmenu iskustava, edukacije i zajednički rad lakara na inovativnim hirurškim tehnikama.

Saradnja Koç Univerzitetske bolnice i Atlas bolnice

koc university hospital

 

Ova saradnja u mnogome će doprineti pružanju vrhusnkih medicinskih usluga na veoma visokom nivou a to i jeste naš  glavni pokretač i krajnji cilj.

Koç Univerzitetska bolnica prva je u svetu oformila centar za lečenje malignih oboljenja, a i danas je taj centar bez premca.

Pored svih ostalih medicinksih grana koje obavljamo važno je istaći da će iskustvo koje budemo razmenjivali, doprineti i mladim lekarima, kojima će biti omogućen rad na opremi poslednje generacije. Da ne zaboravimo i edukacije koje će vršiti svetski priznati lekari, rekao je dr Igor Georgijev, direktor Atlas bolnice.

 

Koc medicinsko osoblje

 

 

Struktura Koç kompanije –  najveće  globalne turske kompanije

 

Fondacija Vehbi Koç, deo grupe Koç, najveće  globalne turske kompanije.

Kompanija se bavi osnovnim potrebama života, modernizacije i razvoja Turske kroz promociju obrazovanja, zdravstva i kulture.

U okviru glavne kompanije rade sledeće zdravstvene ustanove:

  • Američka bolnica
  • Koç Univerzitetska bolnica
  • MedAmerican ambulantni centar

koji posluju kao dobro poznate bolnice koje daju prioritet istraživanju i obrazovanju.

Najveća prednost Koç medicinskih ustanova  je iskusan ljudski resurs, sa više od 3.800 zaposlenih, od toga 528 lekara, 1.140 medicinskih sestara i 2.139 administrativnih radnika i pomoćnog osoblja. U 2016. godini Koç medicinski centri  lečili su približno četvrtinu miliona pacijenata u svojim zdravstvenim ustanovama.

 

Koç Univerzitetska bolnica

 

Univerzitetska bolnica Koç postala je operativna u septembru 2014. godine kao bolnica za istraživanje i obuku.

Od 2016. godine bolnica je povećala svoj kapacitet na:

404 jednokrevetne sobe

73 jedinice intenzivne nege (366 odraslih i 111 pedijatrijskih).

Sa 13 operativnih soba i 14 interventnih soba izvršeno je više od 4000 operacija. Tokom 2016. godine, Univerzitetska bolnica Koc pružila je negu za oko 6000 bolesnika i 65.000 ambulantnih bolesnika, više od 1600 je bilo međunarodnih pacijenata.

Koc - tehnologija
Hirurg igra šah sa opremom u operacionoj sali

 

Campus Health Sciences koji se prostire na površini od 220.000 m2 uključuje medicinsku školu, školu za negu, istraživačke laboratorije i Napredni centar za učenje (Advanced Learning Center).

Campus Health Sciences ima za cilj da doprinese stvaranju kvalifikovanog medicinskog osoblja u sektoru zdravstva sa svojim inovativnim pristupom i dinamičkim timom na severnoameričkim standardima.

 

 

The post Saradnja Atlas i Koç Univerzitetske bolnice iz Turske appeared first on Atlas Opšta Bolnica.

Izvor: Atlas opšta bolnica, https://atlasklinika.com/,