Totalne proteze i njihova cena

Totalne proteze

Totalne proteze su mobilne protetske nadoknade kojima se rešava problem totalne krezubosti odnosno nadoknađuju se svi zubi jedne ili obe vilice. Svojim postojanjem ove nadoknade značajno utiču na funkciju žvačnog sistema. Pacijentu omogućavaju bolji kvalitet života, dok, sa druge strane, znatno menjaju njegov izgled.

Totalne proteze
Totalna proteza prirodnog izgleda

Ova proteza za zube sastoji se od akrilatnog (roze) dela koji oponaša izgled gingive (desni), i dela koji nadoknađuje izgubljene zube. Akrilatni deo blisko prijanja uz sluzokožu. Na taj način obezbeđuje se stabilnost totalne proteze pomoću vakuuma. Svi pritisci koji se javljaju tokom kretnji prenose se isključivo na sluzokožu usta. Danas smo u mogućnosti preporučiti totalne proteze na implantima koje uspešno radimo, sa jakim naglaskom na krajnjoj estetici zuba i osmeha.

Značaj totalne proteze

ogleda se prvenstveno u poboljšanoj funkciji žvakanja i ishrani pacijenta, ali i jasnijem govoru, i novom odnosu gornje i donje vilice koji je veoma bitan za zdravlje viličnih zglobova. Jedini nedostatak gornje totalne proteze jeste to što ona u potpunosti prekriva nepce, čime je čulo ukusa umanjeno.

Kada govorimo o estetici, razlike su nemerljive. Totalna proteza kao nadoknada svojim oblikom daje podršku mekim tkivima, tako da usne ponovo imaju tonus kao kada su postojali prirodni zubi. Takođe i nabori na koži u ovoj regiji su manje izraženi. I kao najvažnije, osmeh je pacijentu vraćen na lice.

Kada su u pitanju ove zubne proteze, pacijent ima apsolutnu slobodu u kreiranju svog osmeha. Potrebno je samo da svoje želje saopštite svom stomatologu, a mi ćemo se uvek potruditi da to sprovedemo u delo. Možete zahtevati krupnije, sitnije, svetlije ili tamnije zube, slične onima koje ste imali ili potpuno drugačije, sa razmakom (dijastemom) ili bez njega. Kreirate sami svoj osmeh! Ukoliko imate nedoumice, stomatolog je uvek tu da vas posavetuje na osnovu svog znanja i dugogodišnjeg iskustva.

Cena totalne proteze

svakako jeste bitan faktor, ali ne treba da bude najbitniji. Na prvom mestu su uvek kvalitet i stručnost terapeuta, jer ćete jedino tako biti zadovoljni vašim osmehom.

The post Totalne proteze i njihova cena appeared first on Stomatološka ordinacija – mr sci. dr Mirela Cvjetković – DDS.

Izvor: Dr Mirela Cvjetković, http://dentaltourism.rs,