У Општој болници Суботица успешно реализована пета акција бесплатних превентивних прегледа

Бесплатне прегледе покренуло је Министарство здравља у циљу дијагностике и промоције превенције, првенствено хроничних болести које највише оптерећују наше становништво.

У петој акцији бесплатних превентивних прегледа, суграђани су  били у прилици да ураде офталмолошки преглед, кардиолошки физикални преглед, ЕKГ срца, да измере крвни притисак, ниво шећера у крви и тумор маркере јајника и простате.

Током акције прегледано је 245 пацијената, а обављено је укупно 839 прегледа и лабораторијских услуга, од чега највише офталмолошких прегледа, где се јавило на преглед  162 пацијента. Урађено је 152 физикална кардиолошка и ЕKГ прегледа, а исто толико пута је измерен ниво шећера у крви код пацијената. Лабораторијских анализа крви на тумор маркере било је укупно 190, односно 100 на тумор маркере јајника и 90 простате. Од 245 пацијената који су се јавили да обаве  бесплатне прегледе, 61 пацијент није имао здравствено осигурање што показује значај оваквих акција.

У   акцији  бесплатних превентивних прегледа која је  организована  и спроведена у Општој болници,  учествовало  је укупно 30 здравствених радника, лекара специјалиста кардиологије, офталмологије, специјалиста клиничке биохемије, медицинских-сестара техничара и лабораторијских техничара

The post У Општој болници Суботица успешно реализована пета акција бесплатних превентивних прегледа appeared first on .

Izvor: Opšta bolnica Subotica, http://www.bolnicasubotica.com/,