Župan posjetio rodilište bolnice

Župan brodsko-posavski Danijel Marušić tradicionalno 1. siječnja svake godine posjeti  rodilišta novogradiške i brodske bolnice. Djelatnicima,  mamama i njihovim bebama  poželi sretnu i uspješnu novu godinu, mamama  uruči ruže i novčanu potporu za novorođeno dijete.

Tako je bilo i danas. U rodilištu Opće bolnice Nova Gradiška  posljednjeg dana  2018. godine  Dragana Bilić-Gaćeša  i Nebojša Gaćeša iz Požege obitelj su povećali sa sinom  Nikolom, a Paulina i Oliver Barišić iz Nove Gradiške sa kćerkom Ines. Danas se očekuje  rođenje  prve bebe u ovoj godini.

Kako je naglasio dr. Boris Lovrić, u  rodilištu novogradiške bolnice  rođeno je u 2018. godini 337 beba što je za  pet više nego u 2017. godini.

„To nas je malo iznenadilo s obzirom na odlazak ljudi u inozemstvo i  depopulaciju. Imamo nešto više poroda zahvaljujući  tomu što je  određeni broj rodilja došao iz okolnih krajeva  koji ne gravitiraju našoj bolnici. Nadamo se da će se  i u  2019. godini zadržati taj trend. U planu imamo nadogradnju novog ginekološko-porođajnog dijela“, kazao je dr. Boris Lovrić.

Župan Danijel Marušić djelatnicima Opće Bolnice Nova Gradiška, pogotovo djelatnicima u rodilištu čestitao je novu godinu  i poželio im  uspješan rad i osobni uspjeh. Istaknuo je da se radi o teškoj struci koja ne poznaje blagdane i slobodne dane i  na  tome im se zahvalio.

„Pet beba više rođenih u odnosu na prethodnu godinu je znakovito i lijepo za čuti u moru ružnih vijesti  kojima smo svakodnevno izloženi, pogotovo  o odlasku mladih.  Drago mi je da  se u prošloj godini rodilo 337. djece. Svima im želim dug i sretan život“, kazao je župan Danijel Marušić.

Izvor : novagra.hr

Source: Opšta bolnica Nova Gradiška, http://www.bolnicang.hr/